Beschrijving

Wonen in Centrum op ruim 1650m2 perceel.

Sommige objecten komen maar zelden te koop. Vaak zijn dit objecten die lang binnen de familie blijven vanwege de uniekheid van het huis of de ligging. Deze woning uit 1930 is zeker niet ruim of modern. Het perceel van 1686m2 in combinatie met het centrum om de hoek en dan nog de dertiger jaren kenmerken, maken het een zo’n uniek object.

De Oranjelaan is een geliefde straat door het type bebouwing en de nabijheid van de IJssel en het station. Supermarkten, winkels en andere denkbare dorpsvoorzieningen zijn op loopafstand te bereiken. Ook het plein waar op dinsdag de weekmarkt wordt gehouden. Er zijn vier basisscholen en er is voortgezet onderwijs. Het nabijgelegen NS station biedt twee maal per uur Intercity-verbindingen in de richtingen Zwolle en Deventer, vanwaar het noorden en de Randstad prima te bereizen zijn. Vanuit Wijhe is Amsterdam binnen vijf kwartier per auto bereikbaar. 

De woning aan de Oranjelaan ligt op een steenworp afstand van het vrij toegankelijke Landgoed De Gelder, waar het in de lanen prettig wandelen is. De IJsselvallei is verder gezegend met een overvloed aan natuurschoon, met uiterwaarden, weilanden en bossen. Het beroemde 'pontje van Wijhe' over de IJssel brengt je in een paar minuten naar 'de rest van Nederland', aan het begin van de Veluwe. Daarmee is Wijhe, en meer in het bijzonder deze woning op zeer ruim perceel een geweldige plek om je kinderen te laten opgroeien of om samen oud te worden natuurlijk.

Salland kenmerkt zich verder door een afwisselend coulisselandschap met veel landgoederen. Wijhe heeft een haventje met vaste ligplaatsen en passantenplekken. 

Indeling woning. 

Op de begane grond komt u binnen in een ruime hal met een vaste trap naar de verdieping en toegang tot de droge kelder. De woonkamer en-suite bevindt zich aan de rechterzijde van het huis. De half open keuken is aan de linker zijde gesitueerd. In de aanbouw aan de achterzijde is het toilet en de bijkeuken aanwezig. De serre achter de woonkamer completeert het geheel op de begane grond.

Op de verdieping zijn de eenvoudige badkamer en drie slaapkamers.

Tuin:

De siertuin is aan de straatzijde gerealiseerd en er wordt nu niet optimaal gebruikt gemaakt van het gehele perceel. De haag met thuja’s staat op een oude perceelsgrens, achter deze haag is nog een weiland aanwezig wat gewoon woon/tuin bestemming heeft. Nu lopen daar regelmatig schapen maar het leent zich om daar een andere bestemming aan te geven. Door de begroeiing rondom is het een zeer vrij gelegen weiland.

Kenmerken