Het Nieuwe Woning Verkopen

Indien u minder haast heeft met de verkoop van uw woning dan heeft u keuze uit twee mogelijke trajecten. De eerste mogelijkheid is de stille verkoop. Hierbij komt uw woning niet online. Alleen voor serieuze gegadigden die zich bij ons melden of reeds in ons uitgebreide zoekersbestand staan, is de woning zichtbaar.

De tweede mogelijkheid is uniek bij DW Makelaardij. Deze optie is het Nieuwe Woning Verkopen. Dit principe zal landelijk worden uitgerold zodat er in elke gemeente minstens één NVM makelaarskantoor is die volgens deze methode werkt.

Voor wie is dit traject geschikt?

  • Voor elke woningbezitter met de wens om te verhuizen
  • Voor elke woningbezitter die tegen taxatiewaarde wil kopen en verkopen
  • Voor elke woningbezitter die zonder druk en gekte van de huidige markt wil kopen en verkopen

In de huidige markt heb je al geluk als het je lukt om een afspraak voor een bezichtiging te maken. Vervolgens moet je meestal bij inschrijving kopen, de ouderwetse onderhanelingen vinden niet meer plaats. Je moet je uiterste bod kenbaar maken en hopen dat de woning gegund word. Gevolg is de opgestuwde prijzen. We spreken dan van veel lucht in de koopsom. Bij de verkoop van uw eigen woning krijgt u waarschijnlijk ook een bedrag wat de waarde van uw woning te boven gaat. Eén van de gevolgen van deze hoge verkoopprijzen is dat de WOZ waarde omhoog gaat. Vervolgens wordt de onroerend zaakbelasting gekoppeld aan de WOZ waarde, die dus ook stijgt.

Hoe werkt het Nieuwe Woning Verkopen?

De verkoop van uw woning begint zoals aangegeven is onder het hoofdstuk verkoop. We beginnen dus met het kennismakingsgesprek. Vervolgens wordt de woning compleet opgenomen zoals bij een gangbare verkoop.

Anders bij het Nieuwe Woning Verkopen is dat er een taxatierapport wordt opgesteld. Hierin ligt de prijs van de woning vast op de peildatum van het taxatierapport. Dit doen we bij elke woning die deelneemt aan het principe van het Nieuwe Woning Verkopen. Daarnaast brengen we uw woon- en verhuiswensen in beeld.

Indien er een woning bij ons wordt aangemeld die bij uw wensen aansluit brengen wij u op de hoogte. U krijgt een volledig presentatie van de woning. Als deze woning uw interesse wekt plannen we een bezichtiging in. Deze bezichtiging vindt alleen plaats indien de verkoper zelf ook zicht heeft op een geschikte woning binnen dit concept.

Vervolgens wordt de getaxeerde waarde geïndexeerd naar de actuele marktwaarde.